Pályázatok


A képhez tartozó alt jellemző üres; MFP_logo_RGB-page-001-988x1024-988x1024.jpg a fájlnév
A képhez tartozó alt jellemző üres; mfp_logo_ap-1024x400-1.jpg a fájlnév

Kedvezményezett neve: Tarnabod Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása – 2022 (MFP-KEB/2022)

Projekt címe (azonosító száma): Közösségszervező alkalmazása és közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés Tarnabod községben az MFP-KEB/2022 pályázat keretében (3344072458)

Szerződött támogatás összege: 5.525.465,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt keretében biztosított bértámogatással 1 fő teljes munkaidős közösségszervező támogatott éves foglalkoztatására kerül sor Tarnabod községben. A támogatással megvalósuló foglalkoztatás tervezett időszaka 2022. május 1-jétől 2023. április 30-ig terjed. A projekt eszközbeszerzési komponense 1 db laptop és a kapcsolódó irodai, operációs programok, 1 db hangfal, 1 db fényképezőgép (memóriakártyával és táskával), 1 db rendezvénysátor, 6 db sörpadgarnitúra és 20 db konferenciaszék beszerzését foglalja magában. A közösségszervező tevékenységével elősegíti a helyi közösségi élet erősödését, ami jótékony hatással lehet a településről való elvándorlás mérséklésére, a helyi lakosság településhez való kötődésének erősítésére.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2023.04.30.


Kedvezményezett neve: Tarnabod Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2022 (MFP-ÖTIK/2022)

Projekt címe (azonosító száma): Faluház fejlesztése Tarnabod községben az MFP-ÖTIK/2022 pályázat keretében (3347557815)

Szerződött támogatás összege: 19.999.960,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Tarnabod Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program „Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése” alprogramjának keretében a Tarnabod, Kossuth tér 7. szám alatt található közös önkormányzati hivatali épületet szeretné korszerűsíteni. A tervezett fejlesztés során 2 darab homlokzati bejárati ajtó kibontásra kerül, helyettük új, fokozott légzárású, hőszigetelt üvegezésű műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre. A tetőszerkezet indokolt esetben megerősítendő, a tetőlécezés pedig cserélendő. A tetőfedés teljes egészében elbontásra kerül, helyette acél cserepes lemezfedés készül. Az ereszdeszkázat, függőeresz- és lefolyócsatorna cseréje is szüséges. Megvalósul az épület teljes tisztasági festése és a belső nyílászárók javítása, mázolása. Az épület elektromos hálózatának felülvizsgálata, szükség szerinti javítása, a beltéri világítótestek cseréje is tervezett. A tervezett felújítások végrehajtásával megvalósul az ügyfelek, azaz a közszolgáltatásokat igénybe vevő lakosság és a hivatali alkalmazottak számára egyaránt megfelelő körülményeket biztosító, korszerű épített környezet.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2023.12.31.
Kedvezményezett neve: Tarnabod Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Temetői infrastruktúra fejlesztése – 2020 (MFP-FVT/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Temető fejlesztése Tarnabod községben az MFP-FVT/2020 pályázat keretében(3113193533)

Szerződött támogatás összege: 1.993.900,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Tarnabod Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program „Temető infrastruktúra fejlesztése” alprogramja keretében 1 db kegyeleti hűtő beszerzését tervezi. Tarnabod Községi Önkormányzat egy nagyon régi, elavult kegyeleti hűtővel rendelkezik, mely gyakran meghibásodik, javítási költségei magasak. A projekt keretében tervezett fejlesztés egy új, két férőhelyes koporsóhűtő berendezés beszerzésére irányul. A projekt megvalósulása esetén hozzájárul a lakosság komfortérzetének javulásához, a temetői, temetkezési szolgáltatások korszerűsítéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.06.30.


Kedvezményezett neve: Tarnabod Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Faluházak felújítása – 2020 (MFP-FHF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Faluház fejlesztése Tarnabod községben az MFP-FHF/2020 pályázat keretében(3107793208)

Szerződött támogatás összege: 4.999.990,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Tarnabod Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program „Faluházak felújítása” alprogramja keretében a Tarnabod, Kossuth tér 7. szám alatt található hivatali épület felújítását kívánja megvalósítani. A tervezett fejlesztés során az épület nyugati sarkánál megtörténik az alaptest megerősítése. A homlokzati vakolatok állapota felülvizsgálandó, a szükséges helyeken glettelésre, festésre kerül sor. A lábazaton szintén megtörténik a vakolat felhordása, festése. A pályázati támogatás felhasználásával megvalósul még a kültéri lépcsőburkolat készítése, lefolyócső szerelése, az ajtószerelvények pótlása, cseréje és a külső fafelületek festése. A tervezett felújítások végrehajtásával megvalósulnak az ügyfelek, azaz a közszolgáltatásokat igénybe vevő lakosság és a hivatali alkalmazottak számára egyaránt megfelelő körülményeket biztosító épített környezet alapfeltételei.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.04.30.


Kedvezményezett neve: Tarnabod Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Orvosi rendelő (MFP-HOR/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Orvosi rendelő fejlesztése Tarnabod községben (3075037894)

Szerződött támogatás összege: 14.226.000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Tarnabod Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program „Orvosi rendelők fejlesztése” alprogramjának keretében a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelésnek helyet adó, Kossuth Lajos utca 11. szám alatti épület tetőszerkezetének felújítását szeretné megvalósítani. A projekt keretében tervezett fejlesztést indokolja, hogy az orvosi rendelő épületének magastető fedése elhasználódott, beázik, a beázás nyomai több helyen is tapasztalhatók és láthatók. A függőeresz- és lefolyócsatorna elhasználódott, funkcióját nem tölti be, így a csapadékvíz az épület közvetlen közelében iszapolódik el. Ez a probléma az épület déli sarkánál süllyedést is eredményezett, a homlokzati falon repedések láthatók. A beázások miatt a fedélszék szerkezeti elemei átvizsgálandók, ahol szükséges, ott javításukra, megerősítésükre, esetleg cseréjükre is sor kerülhet. A meglévő héjazat a lécezéssel együtt teljes egészében elbontásra kerül és új cserepeslemez-héjazat váltja fel. A bádogozásokat, a homlok- és sablondeszkát szintén ki kell cserélni. A fedélszerkezet teljes faanyagát felületkezelni kell. A csapadékvizet az épület lábazatától el kell vezetni. A projekt része új villámvédelmi rendszer telepítése is.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.


Program a lakhatási körülmények javítására Tarnabodon és Erken, EFOP-2.4.3-18-2018-00017

Bemutatkozás

Projekt azonosító száma: EFOP-2.4.3-18-2018-00017
Projekt címe: Program a lakhatási körülmények javítására Tarnabodon és Erken
Kedvezményezett neve: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Konzorciumi partnerek neve:   Erk Községért Közalapítvány
                                                                     Tarnabod Község Önkormányzata
                                                                     Tutor Alapítvány a Betegek és Szegények Megsegítéséért
A projekt megvalósításának kezdete: 2018.10.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020.06.30.
Támogatási összeg: 25 440 209 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
Megvalósítás (fő)helyszíne: Erk, Tarnabod

Tevékenységeink
A javasolt programban két hátrányos helyzetű településen, Erken és Tarnabodon szegregált körülmények között, szociális bérlakásban élő lakosság lakhatási körülményeinek javítása, az ott élők integrációjának elősegítése a cél.
A projekt keretében új szolgáltatások kerülnek bevezetésre a szegregátumban élők társadalmi esélyeinek növelése érdekében.